At være sammen med ham

Du kan (næsten ikke) ende udenfor Himmerige…

NEJ – det kan du faktisk næsten ikke – har jeg lyst til at råbe ud! Gud har gjort alt, hvad der skal til, for at du kan være sammen med ham i evigheden! Så lad os få det frem – men også på baggrund af muligheden for at stå udenfor.

For, Jesus sagde: “Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske faders vilje.” “Og da vil jeg sige dem, som det er: Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig, I som begår lovbrud” (Matt 7,21.23).

Jeg siger dig, der er mennesker, der fyldt med ‘panik’ næsten, i al fald har de intens opmærksomhed på, om de nu også gør Guds vilje og holder alle hans bud; om de er gode nok. Og det kan godt være ret opslidende, faktisk, tørt og livløst – og i al fald meget selvoptaget.

Men nøglen ligger i at KENDE HAM! Han siger: jeg har aldrig kendt jer – vi kender ikke hinanden – så du hører jo ikke til her, sammen med mig.

Læs også stykkerne fra de sidste dage om at kende ham, hvis du ikke allerede har gjort det…

At kende ham! Det er det, det hele handler om! Det har også en indlysende sammenhæng til hans vilje og til at holde hans lov, for kun hvis vi kender ham, kan vi kende hans vilje. Ja, og kun hvis vi kender ham, har vi lyst til, at hans vilje skal være vores. Og loven – den kan vi ikke holde i os selv, det var derfor han døde for os, og kun hvis vi er intimt forbundet med ham, når han er i os og gør det i os, så vil vi være tro mod hans lov.

Så det handler om fokus på ham. Og at vi i alle livets forhold inviterer ham ind, læner os ind til ham, er intim sammen med ham – så hans bliver vores…

Og så har jeg tillid til, “at han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Kristi Jesu dag” (Fil 1,6). Velkommen indenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *