At være elsket

Uanset hvad – så følger Gud mig med godhed

For mig kom der lige en ekstra styrke ind i det sidste vers i salme 23.

Efter at ha’ læst om hyrden, der leder til grønne enge og det stille vand, sørger for alle min behov, giver mig kraft på ny, er med mig også i mørket og håndterer mine fjender, så slutter salmen så forunderligt:

“Godhed og troskab følger mig,
så længe jeg lever,
og jeg skal bo i Herrens hus
alle mine dage.”

Og så læste jeg i en kommentar, at nogle oversættelser siger, at “godhed og usvigelig kærlighed skal ‘forfølge’ mig alle mine dage”, og at ordet ‘forfølge’ er et hebraisk udsagnsord, som bruges i andre tekster, hvor tanken om forfølgelse er meget tydelig.

Det er faktisk ret vildt! At Gud – på en god måde – ‘forfølger’ mig for at vise mig, hvor meget han elsker mig! Han slipper virkelig aldrig! Aldrig! Aldrig!

Tid tider kan mennesker spørge: Hvor er Gud? … Og se så kontrasten, Gud, der ‘forfølger’ – ikke giver op, bliver ved – for at ‘komme af med sin kærlighed’. Han længes så meget efter, at du skal mærke hans kærlighed!

Du er højt elsket af ham! Og han ønsker, at du skal mærke det – lige nu… Uanset hvad du lige nu føler – så sig ham tak for hans kærlighed! Nævn evt. ting i dit liv, hvor du ser hans omsorg og kærlighed. Ja, lad os allesammen takke ham! Lave en takkebevælgelse for hans store kærlighed til os – som han gør så meget for, at vi skal ‘opdage’!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *