Hvilken magt er uimodsigelig?

Djævelen forsøger at få magt over mennesker.

  • Gennem frygt. Frygt for ikke at slå til, ikke at magte. Frygt for livet.
  • Gennem ønsket om sikkerhed. Altid at kunne klare sig, undgå smerte og ulykke.
  • Gennem grådighed og trang til succes. Flere ting, mere herlighed, mere beundring.

Djævelen forsøgte at friste Kristus gennem disse tre:

  • Jesus – vis dog, at ingen sammen med dig behøver at frygte for deres liv, for ikke at klare sig eller slå til. Gør dog stenene til brød.
  • Jesus – vis mennesker, at de sammen med dig altid er sikret mod smerte og ulykke – kast dig ud fra templets tinde og vis dem, at Gud redder dig!
  • Jesus – vis mennesker, at de er sikret succes sammen med dig – tilbed mig, og jeg vil give dig alt det skønne, som denne verden kan byde på.

Men Jesus kom med anden en magt – kærlighedens magt. Den eneste magt som er stærk nok til at forandre hjerter – indefra.

Men samtidig en magt som lever meget under cover – gennem tjenesten. Ikke som den synligt største, ikke pralende eller undertrykkende.

“Thi Kristi kærlighed tvinger os,” sagde Paulus (2 Kor 5,14) – for han havde mødt Kristus! Ja, for hvad er stærkere end den kærlighed, “som aldrig hører op”, “udholder alt”, “tåler alt, tror alt” og “håber alt”.

Hvad tiltrækker mere end den kærlighed, som “er tålmodig” med dig, “mild” overfor dig og uden “misundelse”. Hvad er mere behageligt, end at være sammen med mennesker, som ikke “praler” eller “søger sit eget”.

“Størst af dem er kærligheden” (1 Kor 13).

Den største magt. Virkelig magt. Forvandlende magt. Uimodsigelige magt.

Sådan kom Jesus – og en dag må djævelen vige for denne største magt. Og på den lille scene kan det ske i vores liv – når vi er fyldte af Guds kærlighed!

Skriv et svar