At være elsket

Svært at elske?

Næh, Gud har det ikke sådan! Han ikke bare elsker – han er kærlighed. Stærkt og ufatteligt – så stopper han aldrig med at elske et eneste menneske. Heller ikke selvom han hader det, de gør.

Stærkt og ufatteligt… med de ord røber jeg, at jeg ikke er som Gud… jeg er ikke kærlighed… og det er uendelig svært for mig at “elske”, hvis jeg ikke har sympati eller gode følelser…

… måske kan vi endda trække den længere endnu: det er mægtig svært for mig at elske, hvis jeg ikke får noget ud af det… eller endnu en tand længere: det er mægtig svært for mig at elske, hvis jeg ikke får min vilje…

Ups. Ansigt til ansigt med virkeligheden: Det er svært at elske.

Ja, i udgangspunktet er det faktisk umuligt for os at elske. Der er en eneste grund til, at vi begynder at elske: “Vi elsker, fordi han elskede os først” (1 Joh 4,18).

Herfra er kærlighedens kraft til gengæld ubegribelig stærk – selv i mennesker! Mennesker, som er elsket af Gud.

Et af de stærkeste vers jeg kan finde, er dette: “Elsk jeres fjender” (Matt 5,44). Det er Jesus, der sagde det – og det ville han jo ikke sige, hvis det var umuligt, vel? Men jeg kan altså mærke i mit hjerte, at det er umuligt… hvis ikke Gud gør det! Og det forunderlige er, at Gud gør den slags!

Kære Gud, elsk mig rigtig meget, så jeg bliver i stand til at elske – selv mine nærmeste… og også mine fjender…Hvis ikke du gør det, så sker det ikke…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *