At blive brugt af ham

Svært at være leder?

Må jeg godt sige noget mindre pænt…? Hmm… men for at være helt ærlig: De fleste af os har oplevet rigtig mange ledere, som egentlig ikke rigtig leder… Så – det er nok svært at være leder! Af mange grunde…

Jeg har lyst til at nævne én: En leder skal have visioner! Visioner, der kan sætte andre i brand. Visioner, der skaber følgeskab. Visioner, der sætter retning. Visioner, der leder fra noget til noget andet.

Og hvordan får man visioner, der er større end en selv? Hvordan kommer man udover nuet over i fremtiden?

Så – nu er det virkelig tid til at høre efter – hvis du vil være en leder i Guds rige! Jeg kigger på Salomo – den viseste og måske den mest fremgangsrige monark nogensinde. Han siger: “Uden Guds ledelse vil et folk fare vild” (Ord 29,18; Bibelen på Hverdagsdansk). Gud har mere end nogen anden visioner! Og han evner tilmed at skabe det, der ikke var, ud af intet!

Salomo blev konge i ung alder – og Salomo gik til Gud og søgte om hjælp. Det er en fantastisk historie.

  • Salomo erkendte overfor Gud, at han ikke kunne: “Jeg er ganske ung og uerfaren” (1 Kong 3,7).
  • Han erkendte opgavens størrelse og betydning: “Det folk, du har udvalgt, som er så stort, at det ikke kan tælles” (vers 8).
  • Han erkendte sin rolle: “Din tjener” (vers 7, 8, 9).
  • Han erkendte Guds væremåde: “Stor godhed… stor trofasthed” (vers 6)
  • Han erkendte, at det var af Guds nåde, at han havde fået den rolle: “Nu har du, Herre min Gud, gjort din tjener til konge” (vers 7)
  • Han bad om et kontinuerligt sindelag til at lytte til Guds vejledning: “Giv derfor din tjener et lydhørt hjerte, så jeg kan herske over dit folk” (vers 9)
  • Han bad om Guds syn på tingene: “og skelne mellem godt og ondt” (vers 9)

Ja, jeg må bare sige, at jeg tror, at ledere som gør dette – dagligt og aldrig holder op med det – de bliver virkelige ledere! Ledere med vision! Tænk en gang… Guds visioner omsat blandt troende i dag!

Kære leder… vil du ikke nok bruge den tid, der skal til, sammen med Gud i dit lønkammer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *