At være

Svært at være gift?

En moden troende kvinde fortalte mig en historie om en kendt amerikansk evangelist. Han fik stillet spørgsmålet: Har du nogensinde overvejet at blive skilt?Nej, mord, svarede han.

Vi kan gyse over voldsomheden… Eller vi kan trække på smilebåndet over humoren…

Den vise mand har sagt:

“Jern slibes til med jern,
det ene menneske sliber det andet til.”

(Ord 27,17)

Og lige præcis det vers vil jeg gerne gi’ til dig, som slider og synes, det er mægtig svært at være gift… Eller at der er mange svære øjeblikke…

Jern mod jern. Ville du ikke forvente, at det ville give gnister? Hvis din ægtefælle er mægtig svær at være sammen med, så sig tak hvis Gud har givet dig jernets styrke til at stå i det – eller bed om at få den!

To gange jern… Bag og omkring det hele (dig, jer) er der en Gud, som aldrig slipper arbejdet med at få mennesker dannet for evigheden… Det koster… Og vi mærker det mest der, hvor vi er tættest…

Du er værdifuld for Gud… Han tillader nok jernet for at slibe jernet…

Kære far… giv nåde til at være jern mod jern… Giv nåde til at være i den ulidelige smerte det er, når kærligheden gør ondt, fordi det ene jern river i det andet… Giv nåde længe nok til at slibesporene dannes… og de to jern passer til hinanden… Gensidigt tilslebet – ved din nåde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *