At være elsket

Gud ville Rahab

Selvfølgelig ville han Rahab!

Hvorfor sendte han ellers de to spioner til Jeriko – lige til hendes hjem? “Så gik de, og de tog ind hos en skøge, der hed Rahab. Der overnattede de.” (Jos 2,1).

Hvorfor lod han ellers muligheden opstå for at redde Rahab og hendes familie? “Vi vil stå inde for jer med vores liv… Når Herren har givet os landet, vil vi vise dig godhed og trofasthed” (vers 14).

Hvorfor bevarede han ellers Rahab og hendes familie, da muren faldt sammen? “Spionerne gik ind og førte Rahab ud sammen med hendes far og mor og brødre og alle, der hørte hende til” (Jos 6,23).

Hvorfor lod han ellers Rahab indgå i israelitternes folk – og blive stammor til Jesus, hans egen søn? “Salomon blev med Rahab far til Boaz, Boaz blev med Ruth far til Obed, Obed blev far til Isaj, og Isaj blev far til kong David… Jakob til Josef, Marias mand. Hun fødte Jesus, som kaldes Kristus” (Matt 1,5-6.16).

Gud ville Rahab!

Gad vide om Guds folk ville Rahab?

Gud havde jo sagt, “at han vil drive kana’anæerne… bort foran jer” (Jos 3,10). Gud havde selv sagt: “Når Herren din Gud fører dig til det land, du skal ind og erobre, og han driver store folkeslag væk foran dig… kana’anærerne… Du må ikke slutte pagt med dem… Du må ikke bringe dig i famlie med dem; du må ikke give dine døtre til deres sønner, og du må ikke lade dine sønner gifte sig med deres døtre, for det vil få dine sønner til at vige fra mig og dyrke andre guder” (5 Mos 7,1.2.3.4).

Der var faktisk grund til, at israelitterne ville være mega meget på vagt over for Rahab – hun var jo kana’anær! Og prostitueret!

Men Rahab ville Gud. Og Gud kendte hendes hjerte. Måske var hun og hendes familie de eneste i Jeriko, som ville Gud? Og Gud favnede dem. Og Gud talte til israelitternes hjerter, så de tog dem ind i deres folk, som deres egne – for der hørte Guds folk jo til! Rahab var allerede en Guds datter…

Lyt til Guds stemme… lyt til det, han kender om en andens hjerte…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *