At modtage

Også lige nu – fra mørke til lys

Jeg elsker at læse ordene: “I skal være glade og sige tak til jeres far. Han har sat jer i stand til at få del i det lys som han har lovet dem der tror på ham. Han har revet os ud af mørket og ført os til sin elskede søns rige” (Kol 1,12-13).

Han har lovet! Og han holder virkelig det, han lover. Også nu. Ordene er ikke bare skrevet til dem, dengang. Det er skrevet til mig i dag…

… ja, og jeg oplever i mit liv, at hans lys stråler ind i mit hjerte. Jeg oplever en ægte og varm glæde strømme med tak ud til ham. Tak for hans lys!

… ja, for nogle gange strømmer hans lys virkelig ind i mit mørke… Det er ikke bare et dejligt lys! Det er et lys i kontrast til noget, der ikke var dejligt… Mørket…

Mørke kan komme af så meget… Jeg ved, at du også møder mørket. Djævelen er mørk. Synden er mørk. Og den er alle steder. Så mørket kan hænge over en anden, det kan være imellem os, det har alle mulige former i billeder og ord, klange og insinuationer – og strømmer i lind strøm ud fra alle mulige devices… Mørket kan fylde et menneskets sind… Nogle gange ens eget…

Men Gud er større! Når jeg sætter mig hos ham, så sidder jeg i lyset. Ja, han gør, at jeg er i stand til at tage det ind. Måske har han faktisk der og da revet mig ud af mørket… jeg ved det ikke altid… for jeg mærker bare lyset – det andet, det tager han sig af!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *