At være elsket

Helligånden skaber kærligheden i dig

Epafras arbejdede med menigheden i Kolossæ, og han fortæller Paulus om, hvordan det går. Paulus refererer til, at Epafras har fortalt “om den kærlighed som Helligånden har skabt i jer” (Kol 1,8).

Sætningen trådte frem, og jeg måtte strege den under. Jeg har levet længe nok til at have oplevet mangel på kærlighed… Ja, jeg mener bare, at jeg lever i erkendelsen af, at menneskelig “kærlighed” bare ikke er nok. (Hvis man ellers kan tale om en “menneskelig” kærlighed som adskilt fra Guds.)

Så jeg fryder mig over eksistensen af “den kærlighed som Helligånden har skabt i jer”. Og måske er det altid sådan, det er, når kærligheden er til stede: Det er menneskets respons på Helligåndens påvirkning.

Og så er der jo håb! For Gud skaber jo ud af intet! Så selv der, hvor kærligheden ikke er, så kan Gud skabe den. Og “Gud er kærlighed” (1 Joh 4,16) – han er som en kilde, der aldrig løber tør. Og der står jo netop, at “Gud er kærlighed, og den der lever i kærligheden, er i Gud ligesom Gud er i ham”. Sammen med ham – så kan vi elske! Sammen med ham – så løber vi aldrig tør!

Kære Jesus, jeg overgiver mig til, at du skaber kærligheden i mig i dag. Jeg overgiver mig til at leve i kærligheden. Vær i mig, kære Gud, ja, lad mit liv være tæt forbundet med dit og dig. Jesus… tak for dig… Amen!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *