At være elsket

2021 – evigt elsket!

Årets sidste dag. Vi ser tilbage på et år massivt præget af corona. Vi har mødt uro og frygt, tab og savn – og så alligevel også en masse velsignelser. Gud er ikke væk!

Og Gud er lige her, hvor et nyt år begynder. Vi ved ikke, hvad som kommer. Han ved.

“Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31,3). Sådan afslutter vi et år og møder det næste – favnet af en kærlighed som er ligeså rig og bestandig som Gud selv! Og det er, fordi han elsker os – uafhængigt af vores svigt og mangler. Han er tro mod os. Altid.

Det giver en glæde så stærk: “Da skal jomfruer danse af glæde, unge og gamle skal juble” (vers 13). Men hvad så med sorgen i hjertet? Uroen? Bekymringerne? Alt det vi ikke forstår? Det, vi ikke magter?

Gud adresserer også dette: “Jeg vender deres sorg til fryd, jeg trøster og glæder dem, der klager” (vers 13). Sig det rent ud til Gud – giv ham alt, hvad der trykker dig. Han møder dig med åbne arme og trøst. Og tænk – han formår at vende din sorg til fryd.

Det er ubegribeligt. Men sandt. Gud magter at give os mere glæde i livet, end vi troede muligt. Og nej, det er ikke uden sorg – men selv den formår Gud at gøre noget ved.

Sådan vil jeg møde 2021! Elsket med en evig kærlighed! Med en Gud ved min side, som er tro – altid. Med ham, som lytter til min klage – og som trøster mig og løfter mig op fra sorg til fryd!

Tak, Jesus! Vi tager imod 2021 – sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *