At være sammen med ham

Forstå Gud og det, han vil

Paulus beder udeholdende for de kristne i Kolossæ: “Er vi blevet ved med at bede om at Gud må fylde jer med så meget viden og åndelig indsigt at I kan forstå hvad han vil” (Kol 1,9).

Ja, for når vi kender Jesus bedre, så forstår vi også mere af, hvad han vil.

Men det er på ingen måde en intellektuel øvelse, tværtimod sker det i sammenhæng med og indflettet i vores liv. Paulus siger nemlig videre: “Så kan I nemlig leve sådan som Kristus forventer det af jer. Resultatet bliver at I gør det der er godt og rigtigt, og kommer til at forstå Gud endnu bedre” (vers 10).

Men for at det giver helt mening, mangler vi vers 8, hvor Epafras har fortalt om “den kærlighed som Helligånden har skabt i jer” – og det er den situation, der er udgangspunktet for Paulus’ bøn.

Så hænger det sammen: Gud skaber i os, ja er i os – og vi får endnu mere erfaringsmæssig og åndelig indsigt i hans veje – vi lever i overensstemmelse med det – og kommer til at kende Gud endnu bedre.

Hvor er jeg taknemmelig for, at det hele kommer fra ham! Og hvor er det bare stort, at vi mennesker kan få lov at kende og leve i samklang med hele universets konge og skaber! Med Gud!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *