At være elsket

Du har fået gaver af Gud – brug dem!

Ja, jeg siger det bare rent ud: Pointen med at følge Kristus er ikke bare det lykkelige liv – for sig selv.

Paulus siger det også rent ud med en opfordring til “at leve jeres liv sådan som man skal når man er udvalgt af Gud. I skal være beskedne, venlige og tålmodige. I skal elske hinanden og bære over med hinanden og sørge for at leve fredeligt sammen i det fællesskab I har på grund af Helligånden.” (Ef 4,1-3).

Og de mennesker kan jeg godt li’ at være sammen med! Det emmer af kærlighed… positiv opmærksomhed… omfavnelse…

Kærlighed. Det er et stærkt og skønt omdrejningspunkt.

Det begynder med Jesus’ kærlighed til os: “Vi har hver især fået en særlig opgave som Kristus har givet os i sin kærlighed” (vers 7). Nemlig. Det er af kærlighed, at han giver os en opgave i at gøre noget for andre. Det fylder en med glæde, betydning, mening.

Dernæst: “I stedet skal vi elske hinanden og holde os til sandheden” (vers 15). Ja, det er kærligheden i stedet for det, som ikke er spor kærligt. Et fantastisk skift! For hvad er skønnere end at være sammen med nogen, som elsker en af hjertet.

Et ægte fællesskab er det: “Vi hjælper hver især til ud fra den styrke vi nu har fået, så menigheden vokser og bliver stærk og fuld af kærlighed” (vers 16). Det er et fællesskab, hvor der er plads til og brug for alle.

Så – bare tag fat: Du har fået gaver af Gud – brug dem ind i fællesskabet – for de andre!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *