At være elsket

Har du glemt, hvorfor du gjorde det?

Hun var sur. Mega sur. Hun gjorde ellers det, hun gjorde for Jesus. Men kærligheden til ham var muligvis glemt. Ja, måske havde hun også glemt, at hun gjorde det for ham…

Jeg forestiller mig ellers, at hun egentlig gjorde noget, hun godt kunne lide… Men ikke nu… I al fald havde hun “glemt”, at hun både var god til det, fandt en særlig hvile i det og glædede sig over det…

Nu var hun sur. Damptrykket steg indeni hende. Og pludselig kogte det over. “Så kom Martha hen til Jesus og sagde: ‘Er du ligeglad med at min søster lader mig gøre alt arbejdet alene?’ “ … åh, hvorfor var Jesus pludselig blevet blandet ind i det? Skyldig? “Sig til hende at hun skal komme og hjælpe til” … åh, Martha havde styr på, hvad Jesus skulle gøre. Og hvad Maria skulle gøre.

Åh ja, Martha var lige nu optaget af sin plan, ikke hvem hun gjorde det for. Og alle de andre skulle passe ind i hendes plan, ja, hun tænkte slet ikke på deres planer – og slet ikke om Jesus havde en plan

Det var derfor, at hun var sur. Hun bekymrede sig om alt muligt – ja, altså, hendes bekymringer. Måske var hendes bekymringer udsprunget af hendes plan om alt det, der skulle gøres og nås, om der var tid nok, hænder nok, om det ville blive godt nok og modtaget godt nok…

Hendes. Ligner det nogle gange dit og mit?

Åh, må Jesus virkelig hjælpe os til, at vi ikke lige så stille skrider bort fra, at vi gør det, vi gør, for ham… til at vi blot gør det for vores egen skyld. De bekymringer, der følger med af det, er så tunge. Og alt bliver så trist, når vi bliver så sure…

Jeg tror, at vi må gøre lidt som Maria ind i mellem, for at huske hvorfor vi egentlig gør det, vi gør… og for at være en del af hans plan… ja, for at mærke at han elsker os og selv blive i stand til at elske andre…

“Men der er kun én ting der er nødvendig. Maria har valgt det rigtige, og det må du ikke tage fra hende!” (Luk 10,42). Det var hendes ret – og det er også din! Retten til at være elsket… så bliver man ikke så sur…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testsmente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *