At være elsket

Du kan være tryg – Far ved det godt!

Måske var du med i går, da vi kiggede på Fadervor – virkelig som bønnen fra barnet til sin far. Om denne far siger Jesus: “Jeres fader ved, hvad I trænger til, endnu før I beder ham om det” (Matt 6,8).

Ja, selvfølgelig… med barnets tillid er jeg ikke forundret… Han elsker mig jo! Og min far kan alt!

Han ved, at jeg bliver sulten igen…
Hvad, der gør mig ked af det…
Det, som jeg ikke kan overskue…
Når noget provokerer mig…
Usikkerheden…
Frygten…

Og det kunne ikke falde ham ind, at lade mig sejle i min egen sø. Aldrig.

Ja, det er utroligt trygt at bede til en, som jeg ved er sådan… Samtidig er det vidunderligt at tænke på historierne om ham i mit liv – ham, som har været der og svaret mig, hjulpet mig og elsket mig – masser af gange.

Men der er (selvfølgelig) forskel mellem en jordisk far og vores himmelske far. En af dem er, at vi ikke kan se og røre vores himmelske far, sådan som person. Vi kan ikke bare gå hen og se ham i øjnene, stille vores spørgsmål og gå med svaret…

Derfor må vi nogle gange lukke øjnene for bedre at se… “for vi ser ikke på det synlige, men på det usynlige” (2 Kor 4,18). Og jeg tænker, at det var en af grundene til, at Jesus gav os billeder – som far-barn – som vi kender… for så kan vi tankerne folde alt det fantastiske ud, som vi ved… og så vide, at Gud kan bare er endnu mere fantastisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *