At være elsket

Jesus opbygger dig

Da jeg læste Jesu ord: “Før himmel og jord forgår, skal ikke det mindste bogstav eller en eneste tøddel forgå af loven” (Matt 5,18) – tænkte jeg – nej, selvfølgelig ikke! Det værste ville dog være at leve, hvor der er lovløshed… Med lov skal land bygges!

Og så måtte jeg google. Disse blev sagt i fortalen til Jyske Lov i marts 1241. Og der står flere interessante ting: men ville enhver nøjes med sit eget og lade andre nyde samme ret, da behøvede man ikke nogen lov OG loven skal ikke gøres eller skrives til nogen mands særlige fordel, men efter alle deres tarv, som bor i landet.

Jesus sagde: “Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde loven eller profeterne. Jeg er ikke kommet for at nedbryde, men for at opfylde” (vers 17).

Jesus kom, fordi det er vigtigt for Gud, at hvert eneste menneske kan folde sig ud – og det går ikke, hvis mennesker bliver udnyttet. Gud er kærlighed – og kærligheden bliver kold, hvis der er lovløshed. Bliver loven bøjet til nogens fordel – så virker den ikke…

Også på den store klinge er Guds love uendelig vigtige – tænk bare på alle rytmerne vi møder i naturen – naturlovene – tænk hvilket kaos, hvis vi ikke kunne regne med dem.

Du kan regne med Gud! Det er lige så sikkert, som at hans lov udtrykker hans kærlighed. Og der hvor du kommer til kort overfor hans kærligheds lov – så rækker han ud for at tilgive og favne dig i kærlighed – han opfylder – så han kan opbygge dig!

Og dette gælder for loven. Den er der ikke for at nedbryde et menneske – men for at opbygge os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *