At modtage

Skønne Jesus – han bærer alt!

Lad mig sætte en skøn tekst om Jesus op på en særlig måde, så vi gennem strukturen (en kiasme) får endnu mere med, Hebræerbrevet 1,1-4:

Strukturen viser os, at teksten har paralleller: A-A’, B-B’, C-C’ og D er centeret = hovedpointen, som parallellerne bygger op til:

A og A’: Gud har talt til os på mange måder – men en dag kom hans bedste repræsentant, hans egen søn, Jesus, som er meget mægtigere end alle skabte, ja, mægtigere end englene. Gud ønsker, at vi skal se ham! Være tæt på ham!

B og B’: Jesus er som en søn den, som har ejerskab til alt Guds – billedligt som arving til alt, og han sidder derfor ved Guds højre hånd som lige med ham. Så en – der er tæt på os – er samtidig tæt på universets centrum, hos Gud – og der tjener han os!

C og C1: Jesus er den, som har skabt os. Og han er den, der genskaber os – ved at rense os fra al synd – både indeni hjertet og den fysiske forfaldne krop.

D: Centeret i det hele er, at Jesus er Gud! Han kom til denne verden, for at vi kunne møde Gud – fordi Gud vil være helt tæt på os. Og alt hvad Gud nogen sinde har lovet eller sagt – det får vi igennem Jesus.

Kære skønne Jesus – tak fordi du er her – helt tæt på… Fordi du selv kom, og fordi du taler til os. Tak fordi du gør alt, hvad der skal til for min frelse. Tak fordi din genskabelse af mit hjerte sker i dag. Tak, mægtige Jesus, du formår alt, og alle løfter finder sin opfyldelse i dig!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *