At være sammen med ham

Det handler om: har du tillid, eller har du ikke?

Gud er totalt reel – og han ønsker kun en relation med dig på ét grundlag: Tillid mellem to!

Sådan har jeg det faktisk også… det fungerer overhovedet ikke at komme tæt på et menneske, som jeg ikke har tillid til…

Eva havde ikke tillid. Næh, hun satte slangen over Gud…

Derfor kom Jesus til denne verden som menneske. Og djævelen lurede på ham – hvornår han kunne snuppe Jesus’ tillid lige for næsen af Gud…

Efter 40 dages faste tænkte han, at Jesus kunne være motiveret for at spise… Desuden så Jesus formodentlig noget slunken og slidt ud – ikke noget, der var udpræget guddommeligt – og man kan bare gætte på, om djævelen selv har været forklædt som en lysets engel… Så – hvem lignede egentlig den, der var tættest på Gud?

Så djævelen forsøgte snedigt: “Hvis du er Guds søn, så sig, at stenene her skal blive til brød” (Matt 4,3)… ja, for kan du virkelig have tillid til det, du mente at høre Gud sige fra himlen, da du blev døbt: “Det er min elskede søn” (Matt 3,17). Og hvorfor skulle det være forkert at lave brød, når han nu var så trængende…?

Jesus citerede lige med det sammen 5 Mosebog: “Der står skrevet: ‘Mennesket skal ikke leve af brød alene, man af hvert ord, der udgår af Guds mund’ “ (Matt 4,4).

Nemlig – der har vi den – 1:0 til Jesus! Derfor sejrede han! Hvis du følger beretningen om israelitterne i ørkenen, så handlede det virkelig om de mindst tillidsfulde og mest brokkende, du kan forestille dig. Og Gud gav dem på daglig basis mad – manna – lige ned fra himlen – som de bare skulle modtage dag efter dag i tillid til, at Gud også ville give dem i morgen. Jesus behøvede ikke at gøre noget, for at bevise at han var Guds søn… Han havde tillid til, at det ville Gud tage sig af!

Sådan fungerer tillid mellem to – ligesom Jesus må du have tillid til Gud, at han tager sig af sin del! At han holder sit ord! … Og det inviterer Gud dig til at være med på lige nu. Dag efter dag – som brødet fra himlen – nu brødet i form af hans ord… Tag det ind – og det vil vokse… Ja, så meget, at der virkelig kommer en relation ud af det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *