At være sammen med ham

Jesus rækker ud til sine – i hele verden!

Josef får at vide, hvad han skal kalde barnet, som Maria vil føde: “Hun skal føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder” (Matt 1,21).

Og så læste jeg lige i en bibelkommentar, at det er det eneste sted i Det Nye Testamente, der udlægger navnet Jesus, som er den græske form af Josva, som betyder “Gud frelser”.

Jeg blev lidt rørt… at her, i indledningen til et evangelium, historien om Jesus, frelseren – så kobles den græske form med at han frelser. Uden at være mægtig sprogkyndig eller have fulgt tanken igennem hele evangeliet – så gav det mig bare tanken, at Jesus jo netop er verdens frelser! Ikke blot jødernes. Han kom for at frelse både de troende – og dem, som endnu ikke troede…

“Sit folk” – det omfatter alle! Ja, uanset om et menneske ikke vil Gud – så står Gud som ham, der er far til alle i denne verden…

… hva’… kunne du ikke tænke dig at lære ham, din far, endnu bedre at kende?

Om du har været i oprør – hallo – så kan du jo ikke løbe fra ham, som er din far… I vores fysiske verden, så er der gener, du ikke kan løbe fra… I forhold til Gud, Skaberen – så har han lagt en hel masse ned i dig… hmmm – kunne det ikke være interessant at blive klogere på?

Og så må jeg bare tilføje: Sproget ovenfor er alt for svagt! Det er ikke bare interessant! Det er livgivende, forunderligt, fantastisk – og meget mere – at lære Gud bedre at kende! Og begynd med bare denne ene ting – uanset hvem du er – så vil han dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *