At blive brugt af ham

Gud kan bruge dig – i din svaghed, frygt og usikkerhed

Paulus var helt autentisk. Han forsøgte ikke at lade som om, at han var en supermand, som havde styr på alting. Næh, han var åben om den, han var:

“Da jeg kom til jer, lagde jeg ikke skjul på min svaghed, frygt og usikkerhed” (1 Kor 2,3). Ja, dette var også Paulus. Paulus, som har skrevet så stærkt, haft så stærk en omvendelse, været en stærk menighedsplanter – også han var svag, frygtsom og usikker. Uden at være flov over det…

Paulus så det, der var større! Han så, at det ikke var hans styrke, der var vigtig. Ja, han ønskede ikke på nogen måde at forstærke Guds storhed ved noget, der blot var menneskeligt… Han siger:

“Kære brødre, læg mærke til at jeg hverken brugte fine eller kloge ord da jeg fortalte jer om Guds hemmelige plan” … “Jeg pakkede ikke det jeg sagde, ind i kloge ord for at overbevise jer, men lod ånden og kraften i budskabet tale for sig selv” (vers 2 og 4).

Guds ord kan tale for sig selv! Og han fortsætter:

“Jeres tro skulle nemlig ikke bygge på menneskelig klogskab, men på Guds magt” (vers 5).

Sådan. Hvert menneske direkte koblet til Gud. Hvert menneske kan høre ånden overbevise, hvert menneske kan selv få erfaringer med Guds magt.

Og så bliver den menneskelige svaghed næsten lidt smuk… som vi ser et helt almindeligt menneske blive brugt af Gud! Menneskelig svaghed overskygget af Guds kraft. Styrken i et menneske – der ikke kommer fra mennesket selv, men fra Gud.

Og vi forstår, at vi også kan være ærlige om, hvem vi er… og at Gud kan bruge os – midt i vores svaghed, frygt og usikkerhed…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

2 kommentarer

  • Wenche Olga Frydenberg

    ja sånn er det. å bli brukt i Jesus tjeneste er ikke no å skamme seg over i vår svakhet. Det er bare å fylles med glede over at vi er verdige. Tillate å tenke positivt om det som skjer i Guds verk , i Guds Ånd. Gud velsigne deg, dette var som så mange ganger før , en herlig lesning. Guds Ånd, din penn. Gud til ære. Amen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *