At være elsket

Så du må have det godt med andre!

Se det for dig – når du går ud af dit forskansede hus, så aner du ikke, om du blive plaffet ned på gaden. Og når du kommer hjem igen, har naboen snuppet din kone – og du har ikke en chance for at få hende tilbage, for han har flere og stærkere våben end du. Du møder ham og spørger ham – og han lyver lige op i dit ansigt, at han ikke aner noget som helst om din kone.

Sådan kunne en verden uden lov og ret se ud.

Heldigvis har vi fået ti bud – også for at vi skal have det godt med hinanden. Og jeg har da brug for trygheden i, at jeg ikke bliver slået ihjel, når jeg går ud, at folk ikke bare sjæler fra mig, og at jeg kan stole på et andet menneske.

Gud vil, at vi skal have det godt med hinanden! Og han har givet os en super ramme for at vide hvordan. Og han interesserer sig for social retfærdighed. I sabbatsbudet står der, at denne hvile skal være for alle: “Da må du ikke gøre noget som helst arbejde, hverken du selv eller din søn eller datter, din træl eller trælkvinde, din okse, dit æsel eller et hvilket som helst af dine dyr, og heller ikke den fremmede i dine byer; din træl og din trælkvinde skal hvile ud ligesom du selv” (5 Mos 5,14).

Guds grundlag: At vi skal have respekt for hvert eneste menneske. Tage hensyñ til deres forhold. … Eller sagt med andre ord: Elske dem.

Buddene er et udtryk for, hvad det betyder at elske i virkeligheden! Og jeg mærker det – behandler mennesker mig ud fra buddenes grundlag – så føles det godt og trygt. Ja, så føler jeg mig elsket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *