At være elsket

Baby-amok fordi du er!

Når jeg sidder og søger billeder til de små andagtsstykker her på siden, så har jeg lagt mærke til mange skønne billeder, hvor glæden stråler ud af det, fordi far og mor nu venter en lille. Far og mor går hånd i hånd – og små babysko dingler imellem dem. Eller hænder formes som et hjerte foran mors mave. Eller et par hjemmestrikkede babysko står på mors mave. Blomster og bånd og hjerter, lyserød og lyseblåt – sammen med maven og parret. Lykke!

Ja, og så blev det til baby-amok i overskriften – bare positivt ment – at en lille familie gør alt for at blive klar til vidunderet, som snart skal fødes. Elsket før det er kommet ud. Omsorg og kærlighed står i kø for at svøbe den lille, så alle behov mødes med varme og tryghed. Alle elsker at gøre noget, som kan lokke et smil frem hos den lille.

Og så kom jeg til at tænke på himmelsk baby-amok! Ja, tænk hvilken glæde i himlen over, at nyt liv kommer til verden. Et nyt menneske, som er elsket af Gud og engle, uden det har gjort noget som helst. Gud glæder sig til, at dette menneske kan interagere og bede – ja, han længes efter at velsigne og give sine stærkeste bønnesvar. Engle glæder sig til at være lige omkring dette menneske altid – beskyttende.

Gud er nær, når et menneskeliv formes:

“Det var dig, der dannede mine nyrer,
du flettede mig sammen i min mors liv.
Jeg takker dig, fordi du er underfuldt skabt.”

(Sl 139,13.14)

Sådan! Måske rammer dette stykke dig på en mørk, trist novemberdag, hvor regnen ligesom er kommet ind i dine årer, og kulden bider i dine knogler… Tristhed, ingen følelse af at være elsket… Luk øjnene en gang – forestil dig din himmelske far i en baby-amok situation, fordi du er!

Ja, ja, jeg ved godt, at billedet har sine begrænsninger… Og det vildeste er, at Gud elsker dig endnu højere end nogen jordisk forældre nogen sinde har elsket sine børn! Selvfølgelig er han ikke i en menneskelig baby-amok – guddommelig baby-amok er endnu større… hvad det så end er…

Luk øjnene igen… lad os bede sammen…

Tak, kære far, fordi du elsker os så uendelig højt! Tak fordi hele himlen fryder sig over, vi er. Tak fordi du elsker at høre og at besvare vores bønner. Tak fordi der hos dig er uendelig stor glæde, når en synder kommer til dig. Åh, Jesus – fyld os – i vores kroppe – med visheden om, at vi er elsket så uendelig højt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *