At være sammen med ham

Smagsoplevelser med Jesus

Jeg gik forbi butikken Meny på min morgentur og på vinduerne stod der smagsoplevelser.

Jeg gik og bad. Og jeg kom til at tænke på smagsoplevelser med Jesus. Wau… livet med Jesus – så rigt – der er så mange forskellige smage.

Tænk bare på Bibelen… Du kan læse klagesang og højsang, stamtavler og evangelier, fortællinger og breve, profetiske skrifter og poesi. Og hvad der er endnu større – Ånden evner at oversætte det hele til noget relevant ind i vores liv! Og vi smager forskellige sider af Jesus.

Mine erfaringer med ham – det er også en uendelig række af smagsoplevelser… Tænk bare, at han i dag gav mig associationer fra skiltet i Meny’s vinduer til ham. Andre gange har han gjort det, når jeg har set alkoholikeren på gaden, ambulancen med udrykning, den stille aftenhimmel, stjernerne, en lille spurv… Ja, det er som om, Gud kan bruge alt for at kommunikere til mig. Han er så rig, totalt ubegrænset…

Så – billedligt talt – hvorfor leve af havregryn hele tiden? Jesus har jo også igennem de fysiske smagsoplevelser fortalt mig, at han forstår at mætte mine sanser så varieret og rigt – chili og mango, rugbrød og kardemomme, cashewnødder og selleri… I mit univers er det uden ende. Og jeg tænker, at de åndelige smage med ham, som er livets brød, er mindst lige så rigt!

Jeg googlede lige… Og fandt denne sætning: Tungen har omkring 5.000 smagsløg, der opfanger smagen af det, der er i munden. Wau… vi er virkelig skabt til at tage smagsoplevelserne til os!

“Jeg er livets brød” (Joh 6,35).

Tak, kære Jesus… lad mig få alle smagsnuancerne med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *