At blive brugt af ham

Du er udvalgt!

Tænk en gang – en mægtig konge, han bor det mest vidunderlig sted, en skønhed som ikke kan beskrives, rigdommene synes uendelige. Hos ham kan man høre den smukkeste musik, smage den mest velsmagende mad, se den flotteste kunst. Han betjenes med udsøgt høflighed af alle omkring ham, glæden lyser ud af deres øjne, fordi de får lov. Ingen af dem er i tvivl om, hvor højt deres konge elsker dem. Alle elsker at være sammen med ham.

Og nu er du udvalgt til at fortælle om ham! Ja, det er du! Kongen over universet, Gud, Jesus Kristus, hans søn. Og indledningen er blot fattig i forhold til virkeligheden om ham, som er skaber af alt. Ham, som elsker så højt, at Jesus var klar til at forlade den herlige himmel for at komme så tæt på os mennesker, at vi virkelig kunne mærke hans kærlighed. Ham, som var klar til at dø, fordi han elskede os så højt!

Paulus indleder Romerbrevet med at skrive: “Gud har udvalgt mig til at rejse ud og fortælle om hans søn, Jesus Kristus” (Rom 1,1) og han skriver til Romerne: “Gud elsker jer og har udvalgt jer til sin menighed” (vers 7).

Dette er særligt! Og du er udvalgt! Du er elsket, og han har udvalgt dig til at være med i hans menighed af elskede! Han vil fylde dig til overflod med oplevelser med ham, som vil leve i og med dig – og række ud til andre.

Næh, det er ikke fordi du er god… “uden vi havde gjort os fortjent til det, valgte Kristus os til sine særlige udsendinge…” (vers 5).

Jeg vil gerne bede over dette sammen med dig…

Kære dyrebare Jesus – tak fordi du har udvalgt os til at dele verdens mest fantastiske kærlighedshistorie! Jesus, vi mangler ordene, for den er så meget større end os… Og Jesus, du må fylde os med dig selv, for uden din tilstedeværelse og kærlighed i os – så har vi ingen historie at dele… Med dig – så har vi langt ud over, hvad vi overhovedet kan forestille os… Jesus, vis os hvad din udvælgelse af os betyder i dag. Tak! Amen.

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *