At blive brugt af ham

Tre livsfaser – tre kjortler – seks drømme

Historien handler om Josef. Og historien handler om Gud. Derfor handler historien også om dig og mig.

Vi kan se på historien om Josef i tre faser. I hver fase har Josef en kjortel, og i hver fase møder Josef to drømme.

Første fase. Josef er Jakobs elskede søn. Josef bærer en særlig “lang ærmekjortel” (1 Mos 37,3), som hans far har fået lavet til sin elskede søn. Josef drømmer om negene på marken, at hans brødres neg bøjer sig for hans neg. Og han drømmer at solen, månen og stjernerne bøjer sig for ham. (vers 5-11).

Det er en fase med undren. En oplevelse af noget særligt, Guds kald. Men hvordan skal det ske, Gud? Hvad vil du, Gud? Gud havde endnu ikke givet Josef indsigt i at tyde drømme.

Anden fase. Josef er slave og bærer slavens kjortel. Først i Potifars hus, hvor “han lod [Potifars hustru] beholde kjortlen og flygtede ud” (1 Mos 39,12), da hun ville have sex med ham. Så bar han slavens kjortel i fængslet. I fængslet tyder Josef hofmundskænkens og bagerens drømme.

Det er en fase med store udfordringer. Hvorfor leder du mig den vej? Leder du mig, Gud? Havde du ikke et kald til mig, Gud? Det er en fase, hvor Gud forbereder og modner til en større opgave – ja, til at blive klar til at bære kaldet.

Tredje fase. Josef “blev klippet, skiftede tøj og trådte frem for Farao” (2 Mos 41,16). Og efter at Gud havde givet Josef indsigt i at tyde Faraos to drømme, gjorde Farao Josef til sin højre hånd: “Han tog sin signetring af og satte den på Josefs hånd; han gav ham en fin linneddragt på og hængte en guldkæde om hans hals” (vers 42).

Nu lyste Josef i det kald, Gud havde givet ham for så mange år siden. Og efterhånden som tingene sker, ser Josef sammenhængen i sin historie: “Vær nu ikke bedrøvede og skamfulde over, at I solgte mig hertil. Gud har sendt mig i forvejen til livets opretholdelse” (1 Mos 45,5).

Guds historie i et menneskes liv. Måske ser du en lignende historie i dit eget liv? Uanset om du er i den undrende fase, eller i fasen hvor Gud modner dig, eller i fasen hvor Gud lader dig stråle af sit lys – så vid, at Gud har en plan for dit liv! Du er så dyrebar – og Gud kan og vil bruge dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *