At blive brugt af ham

Midt imellem mange behov – se på Jesus

Da Maria salvede Jesus, mødte hun stor vrede fra mennesker. De sagde: “Hvorfor ødsle sådan? Denne olie kunne jo være solgt for mange penge og givet til de fattige” (Matt 26,8-9). I tillæg fortæller Johannes os, at Judas var en tyv, som stjal fra den pengekasse, han havde ansvaret for (Joh 12,6).

Men Jesus tog imod Marias kærlighedshandling. Han sagde: “Hvorfor gør I det svært for kvinden? Hun har gjort en god gerning mod mig. De fattige har I altid hos jer, men mig har I ikke altid” (Matt 26,10).

Ja, sådan var det. Jesus var der en tid. De fattige vil være her altid. Og ind i min nutid åbnede Gud et nyt perspektiv: Også jeg kan se så mange ‘fattige’ omkring mig, men det er vigtigt, at jeg ikke bare søger at opfylde alle mulige menneskers behov, derimod er det vigtigt, at jeg søger Jesus i det, jeg gør.

Det kan være nemt, at søge at tilfredsstille mennesker. Nogle mennesker kan endda være så ‘fattige’, at uanset hvor meget vi gør, så kan vi ikke mætte eller tilfredsstille dem…

Jesus tager imod det, vi gør for ham. Og han vil også hjælpe os til, at det vi gør for andre – gør vi for ham. Han vil vejlede os med Åndens stille stemme, så vores tjeneste for andre ikke bare er for at ’tilfredsstille’ dem, men fordi Jesus har lagt det i vores hjerte. Det betyder også, at der kan være menneskekrav, vi siger nej til – ikke fordi vi er egoistiske, men fordi det er rigtigt at sætte grænser, og fordi vi mærker, at det ikke er ‘vores’ opgave.

Tak, Jesus, at vi ikke behøver at blive kastet hid og did af alle mulige menneskelige behov, krav og ønsker – men at du vil være vores kompas og vejleder. Tak, at når du er vores øverste herre, så er vi aldrig underlagt andre mennesker – heller ikke når vi tjener dem. Det er stort og forunderligt at tjene dig! Tak min elskede Jesus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *