At blive brugt af ham

På en almindelig hverdag viste Gud sig

Jeg læser: “Moses vogtede får for sin svigerfar Jetro, præsten i Midjan. Da han engang havde drevet fårene langt ud i ørkenen, kom han til Guds bjerg Horeb” (2 Mos 3,1).

Det ligner en helt almindelig hverdag. Moses var jo fårehyrde. Ja, han havde vel næsten været det i 40 år på dette tidspunkt. Han var ude i den kendte ørken. Alt var, som det plejede.

Og Gud var Moses nær – som han plejede. For Moses var en, der søgte Gud og kendte Gud.

Moses vidste ikke, at der var noget stort lige om hjørnet. Han vidste ikke, at han var på vej ind i noget, der ville forandre hans liv for altid. At hans hverdage, som han kendte dem nu, faktisk snart ville få en ende… At Gud havde et helt særligt kald til ham, fordi tiden nu var inde for, at Gud ville føre sit folk ud af Egypten.

Men der, på en helt almindelig hverdag skete det: “Dér viste Herrens engel sig for ham i flammende ild fra en tornebusk” (vers 2).

Lev dine helt almindelige hverdage sammen med Gud. Pas dine ting. Gør det du skal. I alt det almindelige vil Gud åbenbare sig selv for dig. Han vil lukke sit ord op, så det nærer og mætter dig. Han vil inspirere dig til involvering, aktiviteter, små tjenester – som også er en tjeneste for ham. Et kald.

Ja… du behøver ikke frygte for at misse dit kald, eller at du ikke finder det… Gør blot dette: Lev dit liv med Gud nu – og pas det, som dine hverdage rummer. Gud er en, som tager ansvar, som åbenbarer sig, som leder – ja – alt det, som vi aldrig kan gøre selv: Og han skal nok vise dig, hvad han kalder dig til.

Han gør det allerede nu… bare lyt til indskydelserne i de små ting… som fx at gøre noget, som gør andre glade, fylder nogle behov hos en anden… bare – på de helt almindelige hverdage… Helligåndens ledelse i små ting – som i virkeligheden er store ting – og som Gud bruger, for at du kan vokse til at være med i endnu større ting…

Lev med ham i dine hverdage – stol på ham! Han misser ikke at bruge dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *