At være sammen med ham

Du kan vide, hvem der har magten

Det er et kapitel fuld af drama. Blandt mennesker – og ja, engle.

Kong Herodes Agrippa viser sin magt ved at torturere de kristne, og få Jakob halshugget. Og da han oplever jødernes tilfredshed med det, så går han videre af samme vej og får også Peter anholdt. Fælt. Truende.

“Mens Peter sad i fængslet, bad menigheden uafbrudt for ham” (ApG 12,5). Den sætning er ikke medtaget uden grund! Bøn gør forskel. Peter sover – trygt – han hviler helt i Guds hænder. Og engle kommer og fører Peter ud af fængslet der, midt om natten.

Surrealistisk. Er det virkeligt? Ja, Peter selv troede også, at det bare var en drøm… indtil han stod på gaden: “Det passer virkelig at Gud har sendt en af sine engle for at befri mig fra det Herodes og jøderne havde tænkt sig at gøre ved mig” (vers 11).

Er du allerede overbevidst om, at Gud har magten? Selvom Herodes tog første sæt… Men – historien fortsætter – og du skal ikke være i tvivl: Gud har magten!

For kapitlet har endnu en beretning med om Herodes. En fredsaftale bliver indgået mellem byerne Tyrus og Sidon og kong Herodes. Og Herodes viser sig fra sin mest magtfulde og imponerende side, i fuld galla stiger han op på en trone og holder tale for folket, som bryder ud i jubel og råber: “Han taler som en gud, ikke som et menneske!” (vers 22).

“I samme øjeblik kom der en engel og ramte ham med Guds straf fordi han solede sig i menneskers ros og ikke gav Gud æren. Han døde kort tid efter, ædt op af maddiker” (vers 23).

Så er kapitlet slut. Det begynder – og slutter – med den magt, Herodes selv og mennesker troede, han havde. Men det lader os ikke i tvivl om hvem, der virkelig har magten. Magten over liv og død. Peters liv blev bevaret. Herodes døde. Engle var aktive for det, som Gud havde for. Og Gud hørte menneskers bøn.

Tag det med i dit liv. Uanset hvordan det ser ud på overfladen – så har Gud magten. Og han hører din bøn! Bliv ved med at bede – det gør forskel.

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *