At blive brugt af ham

Hold fast ved at bede!

Jeg stregede denne sætning under: “De holdt nemlig fast ved at bede sammen hver dag” (ApG 1,14), og så sidder jeg lige nu og stiller spørgsmål i tankerne: Hvad fik dem til at holde fast? Hvad bad de om? Sagde de mon det samme hver dag? Oplevede de det livgivende eller trættende at bede sammen så tit? Hvad kan vi lære af dem i forhold til bøn?

Den lille beretning giver nogle hint…

Jesus var lige blevet løftet op til himlen lige for øjnene af dem. Og engle havde sagt til dem, at han ville komme igen på samme måde, som han tog af sted. (Vers 9-11). Måske bad de med længsel om, at han snart ville komme igen?

Jesus havde kort for inden sagt: “I skal blive i Jerusalem og vente på at min far opfylder det løfte jeg fortalte jer om” (vers 4). Det giver jo rigtig god mening, at de sikkert har bedt om, at Jesus skulle opfylde det, han havde lovet. Desuden – hvis man med længsel venter på noget – så giver det altid mening at bede. Ja, du kan endda sige, at hvis du ikke kan andet, så kan du altid bede.

Men Jesus var faktisk specifik i forhold til det løfte, de skulle vente på ville blive opfyldt: “I vil snart blive døbt med Helligånden” (vers 5). Så selvfølgelig må de have bedt om Helligånden.

Jesus fortalte også, hvad Helligånden ville gøre: “Helligånden vil komme og give jer kraft til at fortælle om mig, alt det som I jo selv har set. Det skal I gøre, først i Jerusalem, så i Judæa og Samaria og senere i hele resten af verden” (vers 8). Wau, det var godt nok stort! Måske har de også bedt for disse store planer, hvordan det skulle ske.

Alt dette har jeg lyst til at trække ind i en opfordring til dig og til mig: Hold fast ved at bede! Brug så meget tid sammen med Jesus, at du mærker længslen efter ham og lysten til være sammen med ham i bøn. Bed om, at han må opfylde sine løfter lige ind i dit liv – ja, og ikke mindst om Helligåndens fylde og ledelse i dit liv. Bed Gud om at folde din tjeneste ud for dig – ved du, den er langt større, end det du kan forestille dig.

Og så vil jeg bare sige… bed… og fantastiske ting venter…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *