At være sammen med ham

Det er Jesus, som har gjort det

Spektakulært. Det var lige så folk tabte mælet. Var det mon hellige mænd, som var lige foran dem?

En lam mand gik! Det var jo noget umuligt, som var sket. Forundring greb dem, som så det – kiggede de mon med skjult beundring på Peter og Johannes, som var dem, der havde bedt den lamme rejse sig?

Peter trak muligheden for menneskelig stolthed ud af ligningen: “Jøder, hvorfor undrer I jer? I stirrer på os som om vi med vores egen kraft og fromhed har gjort manden rask” (ApG 3,12). Niks. Ingen menneskelige guruer her! Ingen fortjeneste i et menneskes såkaldte “fromhed”.

“Det er Jesus der har gjort det.”

Og sådan er det. Med alt det, der virkelig betyder noget, kan man vel sige: Jesus er den, som gør det. Ja, også nu – i dit liv. Forbi alle umulighederne. Og ikke fordi du er noget, er god eller sådan noget – men fordi han er god! Han elsker dig!

Og Jesus har gjort det. Datid. Han er død for dig, har betalt alle udestående, har gjort det, der skal til.

“Der er ikke andre end ham der kan frelse os, for Gud har ikke givet en sådan magt til nogen anden på hele jorden” (ApG 4,12).

Ser du det: Det er hvad han har magt til at gøre. Ikke hvad du magter…

Og lige nu magter han at give dig styrke til at gå nogle skridt, som, du ikke troede, var muligt. Og lige nu magter han at sende dig med velsignelser, som er langt større, end du kan tænke.

Gå! Med Gud. I hans styrke. Fordi han siger det. Se ikke på mennesker, se ikke på dig selv – se på ham! Lad ham gøre det.

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *