At være sammen med ham

Hos dig er jeg fyldt med glæde!

Sådan står verset:

“Du har vist mig vej til livet,
når jeg er hos dig, er jeg fyldt med glæde.

(ApG 2,28)

Ja… og sådan er det i mit liv. Jesus er som mit åndedrag – med hele tiden.

Jeg kan godt føle mig morgen-tom og længselfuld, når jeg sætter mig med hans ord… Ofte tager jeg et ord frem, som jeg læste ved sengetid – og det fylder mig igen. Verset her læste jeg i går aftes. En langsom gennemlæsning af Apostlenes Gerninger kapitel to. Og dette vers var en af perlerne, jeg fandt…

… næh, som jeg allerede havde fundet. Da jeg læste det, så tænkte jeg: Ja, sådan er det… hvor er det bare sandt. Hvor står det bare fint…

“Når jeg er hos dig, er jeg fyldt af glæde”… den glæde kender jeg! Og når den ikke er der, søger jeg tættere til ham. Beder ham fylde mig.

Det kan have forskellige udtryk. Ofte er det følelsesmæssigt – altså en glæde, jeg mærker, hvor hele mit sind svæver i himmelsk lykke. En følelse som typisk er udsprunget af, at jeg har grebet noget fra hans ord – ja, og derigennem grebet HAM! Og ja – det føles så overnaturligt… jeg ved, at det ikke bare er mig, men at det er hans nærhed og velsignelse, der gør det.

Det sker også, at jeg bare må være i troen og visheden – det er øjeblikket, hvor jeg mærker HAM på en anden måde… Følelsen af overvældende glæde fylder mig ikke… Dét, jeg tumler med forsvinder ligesom ikke – hvad enten det er fx ked-af-det-hed, uafklarethed eller træthed… Der griber jeg ud efter Jesus i tillid: Jesus, jeg vil ikke frustrere mig væk fra dig i det, jeg ikke har… eller i det, som jeg tumler med… jeg ved, du er her… hold dine arme om mig… hjælp mig til at kigge på det, som du har givet mig…

Og der fylder freden mig… og ja, glæden, faktisk! Glæden over at være med ham – uanset hvordan landet ligger med mit…

“Når jeg er hos dig, er jeg fyldt med glæde!” Altid. Og uden HAM – ja, den tomhed tør jeg slet ikke tænke på…

Jeg ønsker dig al Guds velsignelse – fylden af HAM og glæden, som han gir!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *