At være elsket

Vejen til at se Jesus

Disciplene, som havde været sammen med Jesus så tæt på, havde alligevel ikke helt hørt, hvad Jesus egentlig sagde. Næh, for de hørte ikke efter! De var ikke sådan rigtigt optagede af, at Jesus skulle åbenbare Guds plan for dem – næh, for den kendte de jo – så, de var mere optagede af, at Jesus skulle opfylde den plan, som de kendte. Deres forventninger – og det var pludselig blevet til deres plan – ikke Guds…

Ups! Ja – ups! De røg ned i det sorteste mørke. Fortvivlelsen var total, da Jesus var død. Ikke blot havde de mistet ham – hele planen var krakeleret, smulret, lå i støvet… og det samme var tilfældet med dem. Hvad nu?

To af dem kom til at gå en længere tur sammen med den opstandne Jesus. Men de genkendte ham ikke… hvor forblændet kan vi være af vores? Holdt Gud mon deres øjne lukkede, fordi han nu i sin enorme kærlighed ville give dem et fundament, som ikke ville smuldre?

Vejen til Jesus gik gennem ordet. “ ‘Tænk jer dog om! Hvorfor har I så svært ved at tro på det profeterne har sagt?’ sagde Jesus. ‘Der står faktisk i Skrifterne at Messias skal mishandles og slås ihjel før han kan komme ind i sit guddommelige rige.’ Så viste han dem alle de steder i Loven og hos profeterne der handlede om ham, og forklarede hvordan det skulle forstås.”

“Da de var gået til bords, velsignede han brødet, brækkende det over og gav dem det. Pludselig kunne de se hvem han var” (Luk 23,25-27.30).

Sådan! Den samme vej til Jesus er åben lige nu! Også når du ikke ser ham, så er han ved din side, når du læser hans ord. Med sin Ånd er han på vej til at åbne ordet for dig, så du kan forstå det. Og at forstå det – det betyder at se ham! At se hvor meget han elsker dig, at han døde for dig, at han er lige ved din side!

Da Jesus velsignede og knækkede brødet, så de, at det var ham! Jesus er livets brød! Og når du ser, at Jesus blev knækket, ja brudt, i døden for dig – så bøjer dit hjerte sig, og du lytter til ham, hvad hans tanker er, hans plan, hans enorme kærlighed til dig!

Læs ordet! Ikke for at finde dit – det vil blot føre dig ind i mørket; men for at møde ham – lad ham mætte dig med livets brød, med sig selv, med sin kærlighed!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *