At være elsket

Kom som et barn – kom som du er

Ja, Jesus sagde det rent ud: “Husk, at hvis man ikke tager imod Guds rige på samme måde som et barn, så kommer man slet ikke ind i det” (Luk 18,17). Lukas fortæller efterfølgende nogle beretninger om mænd, der mødte Jesus. Én tog ikke imod som et barn, to gjorde.

Den ene, et medlem af Rådet, søgte en intellektuel snak om, hvad der skal til, for at få et evigt liv. Manden endte med at blive fortvivlet, for han var så rig, at han slet ikke var klar til at være rig på det himmelske. Åh nej, hverken med rigdom eller andet kan vi frelse os selv…

Den næste var en blind tigger. Ja, vi kan allerede se nogle paralleller til barnet, barnet som ikke er moden til at se, ikke aner hvad der skal til – men som heller ikke er bange for at “tigge”, at råbe sin nød ud. Og det var lige, hvad den blinde mand gjorde: “Hjælp mig!” råbte tiggeren (vers 38), og det gjorde Jesus.

Den tredje hed Zakæus. Han var godt nok meget rig – men det er ingen hindring for at komme til Jesus som et barn. Zakæus var nemlig lille… lille som et barn… og han gjorde som et barn: han klatrede op i et træ, så han kunne se Jesus. Sådan gør voksne ikke… slet ikke rige overtoldere…???

Og du kender slutningen på dén historie: Jesus tog hjem til Zakæus. Zakæus blev så begejstret, at han gav over halvdelen af det, han ejede væk! Har du for øvrigt nogen sinde tænkt over det på en “voksen” måde… sådan lidt matematisk… og at det måske var lidt ufornuftigt, følelsesladet, ugennemtænkt – i al fald slet ikke voksent!?

Stop engang… pointen er nemlig ikke, at du nu skal give over halvdelen af dit væk… så forsøger du nemlig bare – voksent – at frelse dig selv, for du konkluderer, at det er dét, der skal til. (Undskyld, hvis jeg rammer ved siden af… så giv det endelig væk!)

Pointen er, at Jesus bliver centeret i dit liv – flettet sammen med dit liv – centeret for dine ønsker og behov, for dit håb og din glæde. Kom til ham med det! Bare som du er. Tænk ikke på om det “ser pænt ud”, “ja, men kan jeg da det?”, eller “jeg skal lige have styr på det først”. Næh – kom bare – med det, der skal til, for at komme… Med dit hjerte! Det der rører sig i dit inderste. Med dig selv!

Og Jesus tager imod dig! Han rører ved dig. Han kommer hjem til dig. Han taler til dig. Ja, han elsker dig! Som den mest vidunderlige far elsker sit barn og vil gøre alt for sin elskede søn eller datter! … Og ja, det kan nok skabe en jubel i dit liv, som også får dig til at leve anderledes…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *