At være elsket

Du er elsket med ekstravagant kærlighed

Der er flere lag i historierne i det kapitel – og ét af dem er den ekstravagante kærlighed…

Der er tre historier i Lukas 15. Et får bliver fundet. En sølvmønt bliver fundet. En søn vender hjem. I alle tre historier fejrer ejeren begivenheden med andre.

“Når han kommer hjem, kalder han på sine venner og naboer og siger: ‘Kommer I ikke ind og fejrer det med mig? Ét af mine får var blevet væk, men nu har jeg fundet det igen.’ “ (vers 6). Og vi kan spørge, om det ikke var lidt ekstravagant? Kunne det får i det hele taget ikke blot være sat på tabskontoen, så ejeren ikke skulle bruge så meget tid på bare ét får? Og hvor mange penge brugte han mon på at fejre, at han havde fundet det? Ja, i forhold til fårets værdi?

Kvinden med sølvmønten havde jo faktisk ni andre… Var det ikke nok? Og også hun bruger ressourcer på at fejre det med sine nabokoner og veninder. Mere end møntens værdi? Næh, tydeligvis ikke som hun så det…

For ikke at tale om den håbløse søn, der kom hjem efter at have forspildt sin fars formue. Minsandten om faren så ikke bruger endnu flere penge, ja, han slagter den allerbedste kalv og holder en stor fest! For en umulius. Den anden bror kigger på i vrede og forargelse – han fatter overhovedet ikke den ekstravagante kærlighed…

Gør du? Så meget elsker Gud dig! Selvom han har 99 andre får – så er du så særlig for ham, at han vil gøre alt for dig. Som en mønt, der adskiller sig fra en anden, så har du unik betydning. Og så til historien om sønnen… der løb væk… virkelig et håbløst tilfælde… ja, selvom du har svigtet Big Time – så elsker Gud dig uendelig højt! Næh, næh, ikke med en skrabet, ja-men-så-tager-jeg-dig-da-til-nåde-kærlighed – næh, med EKSTRAVAGANT KÆRLIGHED! Fest! Alt det bedste! Alle skal vide, hvor meget jeg elsker dig! Og nu er vi forenet! Hurra!

Og hele himlen jubler! “Sådan er det også i himlen. Der er der større glæde over én synder der omvender sig, end over nioghalvfems der lever sådan som Gud vil have det, og derfor ikke har brug for at omvende sig.” “Guds engle fejrer det når bare en enkelt synder omvender sig.” (Vers 7 og 10).

Kom! Kom hver gang synden gnaver i dig på den ene eller anden måde… Kom ind i hans favn, mærk at du er højt elsket! Ja, ekstravagant… mere end der er brug for… langt ud over, hvad du forstår…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *