At være elsket

Du kan være nær Jesus – lige nu

Der kan godt være flere lag i en lignelse. Jesus fortæller den om gæsterne, som bliver indbudt til en stor fest, men hvor alle de indbudte har undskyldninger for ikke at komme. Det ender med, at de henter “alle de fattige og lamme, halte og blinde mennesker”, ja “gå helt ud i udkanten af byen og se om du ikke kan få folk derudefra til at komme” (Luk 14,21.23).

Historien taler ind i min andagt lige nu. Næres mit hjerte nemlig ikke af, at jeg er så betydningsfuld for en anden, at jeg bliver inviteret med til fest? Ønsker jeg ikke netop den intime relation med Jesus, hvor vi sidder ved et åndeligt festmåltid, og jeg fyldes op?

Og mærker jeg ikke min fattigdom, når jeg kommer tom og længselsfuld til Jesus? Kan jeg ikke mærke min lammelse – jeg magter ikke at gå hen til ham…? Står jeg ikke midt i et halt liv, hvor noget ikke rigtig lykkes? Er jeg ikke også blind for, hvordan jeg finder, og hvilke skridt jeg skal tage?

Jesus ved det! Og det er i grunden et godt sted at være, når vi mærker vores længsel, behov og at vi ikke selv får det til… Ja, for dem, der bare var optaget af deres ejendom, job og menneskelige relationer, fik aldrig mødet med Jesus ved festen…

Jesus elsker dig! Og han siger til sin tjener: “Skynd dig ud på gaden og hent…” og “gå helt ud til udkanten…”. Ser du det… Gud skynder sig, så han kan favne dig i al din tomhed, det du ikke kan selv, en fast hånd ind i din ustabilitet, ja han fører dig til sig selv! Din længsel efter noget mere møder han! Og han går helt ud til udkanten – du kan simpelt hen ikke være et sted i dit liv, hvor han ikke kan finde dig.

Sådan… lige nu… i denne andagtsstund… stop op og mærk i dit hjerte, hvor godt det er, at Gud ser det, som det er, og gør det, der skal til, så du kan være helt nær med ham. At han mætter og leder dig på alle planer i dit liv… Fylder dig med det, du ikke har! Mærk det: Han elsker dig så meget!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *