Hvad det vil sige at være parat

Jesus siger, at “Menneskesønnen kommer når I mindst venter det” (Luk 12,40), ja, han sammenligner det med, at vi ikke aner, hvornår en indbrudstyv vil bryde ind i vores hus. Ok, Jesus, så er det åbenbart ikke tidspunktet, jeg skal koncentrere mig om…

Jesus siger ellers samtidig, at “I skal holde jer parat” – og det plejer jeg at forbinde med et tidspunkt. Ja, det sker i tid, men der er noget andet, som det er vigtigt for Jesus, at jeg bruger min energi på – ja, hele tiden fra nu og til den dag, han kommer:

“Jeg taler om enhver klog og trofast slave der har fået ansvaret for de andre slaver og skal sørge for at de får deres mad. Hvis han er i gang med sine pligter når hans herre kommer hjem, så skal han være glad” (vers 42-43).

Dette er kærlighedens budskab: Jeg skal bruge min energi på at elske andre. Jesu kærlighed til mig skal jeg give videre til andre – lige indtil Jesus kommer igen. Jeg skal give dem fysisk føde, og jeg skal give dem åndelig føde. Han giver mig en tjeneste, som gør mig optaget af andres frelse – ja, ikke en bekymring for min egen…

… for det med, at jeg ikke ved, hvornår han kommer… det er på ingen måde noget, der skal gøre mig usikker. Jesus elsker mig jo! Han er ved at gøre det hele klar til mig, hans elskede (Joh 14,1-3). Tidspunktet er blot uden for min sfære, noget som er hans – og så fortæller han mig, hvad der er min del: Og det er at elske andre, ligesom han elsker mig!

… og dette er så faktisk også vejen til at forvandlingen i mit eget liv: Gud tager mig ud af min selvoptagethed ved at give mig en tjeneste for andre!

Sådan! Parat! Jesus, vis mig hvad min tjeneste for andre er i dag!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar