At være elsket

Jesus gør alt for dig!

Ja, virkelig – alt! Han elsker dig så meget – og han holder ikke igen på noget, for at du skal mærke det! Vide det. Kende ham. Leve dit liv med ham.

Men hvad er det, at være elsket af Gud? spørger mennesker. Og for alle tider fortalte Jesus historien om den barmhjertige samaritaner. Ham, som viste, hvad kærlighed er i virkeligheden.

Kærlighed i virkeligheden – det var manden, der stoppede op, da en anden mand lå halvdød ved vejen, efter et røveri. Ja, han stoppede op, selvom det var en ubekvem og formodentlig risikofyldt ting – andre, var gået forbi. Men denne samaritaner så bare, at en havde brug for ham. Og han fik medlidenhed. Det var kærlighed.

Samaritaneren gjorde alt: Rensede såret med olie og vin. Forbandt ham. Løftede ham op. Transporterede ham på sit æsel. Tog ham ind på en kro. Tog sig af ham. Betalte for ham. Og sagde næste morgen til kroværten: “Tag dig godt af ham. Hvis det bliver dyrere, skal jeg nok betale resten på tilbagevejen” (Luk 10,35).

Jeg vil særligt trække dette frem: Hvis det bliver dyrere. Intet er for dyrt for Jesus i forhold til dig! Alt, gør han! Alt, hvad der skal til. Du kan ikke have så store behov, at han ikke kan møde dem. Du kan ikke være så langt væk, at han ikke kan nå dig. Du kan ikke have så kringlet et sind, at han ikke kan røre det. Du kan ikke have så meget sorg, der skygger, at han ikke kan åbne for kærlighedens lægedom. Om du endda oplever en modstand mod ham, og det han står for, så er han i stand til at smelte det bort. Hvis det bliver dyrere… han gør alt!

Alt, for at du skal se, hvad kærlighed er i virkeligheden – hvor højt han elsker dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *