At blive brugt af ham

Vær venlig

Det er grundlæggende: Vær venlig! Ja, gør noget for andre – selvom det koster noget af dig.

Den, som er sulten, kan du give noget at spise. Det kan være fysisk sult, men det kan også bare være sulten efter at spise sin mad sammen med en anden. Det kan være sulten efter en, der lytter, eller efter et kærligt kram. Det kan være åndelig sult eller kvaler i sindet.

Den, som er tørstig, kan du give noget at drikke. Det kan være gode og venlige ord, som forfrisker sjælen. Eller hjælp til en, som er træt.

Den, som er fremmed, kan du byde velkommen. Invitere hjem til dig. Og den, som er syg, kan du vise særlig medfølelse og omsorg. Besøge vedkommende, bære over med manglende overskud. Og den, som er i fængsel, kan du tilbyde værdighed ved at besøge og ved at holde af.

Og så er der den nøgne, der har brug for tøj. Men også den, der har brug for ikke at blive “klædt af”, ved at vi andre sladrer… er du den, der klæder på? Er du den, som med dine venlige ord tilbyder en anden velvære og glæde, fordi han møder respekt og kærlighed?

Jesus sagde: “Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig” (Matt 25,40). Han ser hver eneste venlighed, som du viser overfor en anden. Han glædes og frydes, når du søger at forsøde andres liv – og han vil velsigne dig og inspirere dig, så du altid kan se og har evne til at gøre forskel for en anden med din venlighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *