At være sammen med ham

Tag imod hvilen i dit sind som han giver dig

Hvordan søger du lykken? Hvor finder jeg lykken? Hvordan oplever vi mennesker lykken?

Ja, vi ønsker lykke og glæde i livet… Og alligevel taler Jesus ind i mange menneskers liv, når han taler til dem, “som slider jer trætte og bærer tunge byrder” (Matt 11,28).

Vi gør så meget… tager på spændende rejser, går til skønne koncerter, interessante udstillinger, har gode job, har kreative hobbies, læser gode bøger, følger med i lærerige udsendelser, slapper af mens andre underholder, spiser god mad – nogle gange på café, udretter noget i køkkenet eller hus og have, realiserer drømme… Og alt dette er interessant at tale om over maden med kolleger og venner og i kirken: Hvad optager dig, hvilke spændende ting har du gjort? Og så er vi ligesom noget…

Men hvad nu hvis det ikke stiller den inderste længsel? Hvad nu hvis vi også mærker et tomrum indeni? Og hvad nu hvis lykken slet ikke er så lykkelig… åh ja, vi kan da fortælle oplevelser – og nogle gange overgår vores oplevelser de andres – men hvis de ikke mætter? Længe nok… Og hvis de ikke hjælper os ind i smertefulde relationer, som vi ikke får til at fungere…?

“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.
Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet,
så skal I finde hvile for jeres sjæle.
For mit åg er godt, og min byrde er let.”

(Vers 28-30)

Er du klar? Slip kampen for at være noget, for oplevelser der gør dig til noget, drop historierne om dig som verdens centrum… Gå ind i stilheden med ham som er sagtmodig og ydmyg af hjertet. Bliv der. Tag imod hvilen i dit sind, som han giver dig. Og mød livet med lethed om hjertet. … Det er det gode liv! Ikke en flygtig lykke… men en som bliver ved med at vokse! Og som kaster lykkens stråler over det, du i øvrigt gør…

2 kommentarer

 • Wenche Olga Frydenberg Aker

  Så sant . Hvordan skal vi klare å forkynne et hvilende budskap tenker jeg på ofte . Når jeg ikke selv meddeler hvilken hvile Jesus gir .
  Gud velsigne deg, jeg leser nesten hver dag dine andakter og var så heldig å være sammen med deg på Halvorsbølet . Fortsatt god sommer .

  • Line

   Tak, Wenche, for din hilsen – god sommer til dig også!
   Ja, jeg tænker, at det kun er Guds nåde i vores liv, som formidler hans… også selvom vi selv blot er på vej…
   Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *