At være sammen med ham

Bliv ved!

Syv. Tallet 7. Det er også fuldstændighedens tal. Fx blev verden skabt på syv dage.

Nu til to konkrete ting, som du kan tage med dig i dit kristenliv.

Når du misser ud på noget, gør fejl, svigter, ikke lykkes. Så giv ikke op! Rejs dig. Fortsæt. Tag bolden op igen. Bed Gud om tilgivelse – og om hjælp til forandring. … Hver gang? Også når jeg har gjort det før? … Ja, hver gang.

“Den retfærdige skal falde syv gange og rejse sig igen” (Ord 24,16). Det vil sige, at du falder og rejser dig – hver gang – indtil du har lært det! Og Gud slipper dig ikke i den proces. Han lærer dig overgivelse.

Bed indtil du har fået svar. Bed indtil du har fået afklaring. Bliv ved med at tage dit liv og dine ting op med Gud. … Ja, indtil han har svaret, eller du er afklaret – indtil det er uddebatteret…

“Syv gange sagde Elias: ‘Gør det igen!’ Den syvende gang sagde tjeneren: ‘Der er en lille sky…’ “ (1 Kong 18,43-44)

Altså – bliv ved… Det er først da, at du lærer, hvad der sker, når du gør det… Måske siger Gud til dig: Nu har du givet det til mig, stol på mig, slap af. Eller du bliver klar over, at han arbejder på tingene – måske på andre menneskers sind og vilje – og det er vigtigt, at du bliver ved med at bede. Eller tingene løsner sig, åbnes, du ser nye muligheder…

Bliv ved!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *