At være elsket

Modtag dagen i dag som en fugl

Jesus kender os og ved, hvad vi kan rumme… og han siger: “Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage” (Matt 6,34).

I sin store omsorg, så giver han blot det til os, som vi kan bruge og bære i dag. Ikke det, som vi først kan omsætte i morgen. Ikke det, som kræver en modenhed, som vi ikke har nu. Ikke indsigt om det, som vedrører fremtiden.

Det er nådigt. Vores hoveder kunne blive fyldt med alt muligt, der egentlig blot ville være “støj” i dag, men som han nådigt holder tilbage.

Næh – måske føles det ikke altid sådan… Vi kan tænke, at hvis vi nu vidste det og det om i morgen… så… Men denne tanke er tænkt ud fra vores begrænsede ståsted, uden at vi ved, hvad det også ville åbne op for af ting, som vi så også skulle forholde os til – uden at være klar…

Og det er en kærlig indbydelse til tillid og til at give slip: Lad nu mig bære det… du behøver ikke at forholde dig til det nu… det er helt i mine hænder…

Gud inviterer os til tage det ligesom fuglen… der bare synger af hjertens lyst… af glæde… uden at bekymre sig for i morgen…

“Se himlens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og jeres himmelske fader giver dem føden. Er I ikke langt mere værd end de? Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?” (vers 26-27).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *