At være elsket

Sat fri

Jeg læser skabelsesberetningen med nye øjne… for oversættelsen er ny, og det nye sprog giver mig andre tanker…

“På den syvende dag var Gud færdig med sit arbejde. Den dag holdt han fri” (1 Mos 2,2).

Fri. Gud holdt fri. Og Gud gav mig denne dag, for at jeg skulle holde fri. Og være fri. Fri – fordi han har gjort. Fri – fordi han giver. Fri – fordi han elsker mig så højt.

Jeg er skabt til at være fri. Og mennesket begyndte deres liv med en sabbat. De skulle bare være. Være i livet. Være i friheden. Være sammen med Gud.

Og sådan skulle de leve deres hverdage mellem sabbatterne… på og med den frihed, som Gud gav dem!

Der er så meget, som kan binde mig… Dårlige vaner, trangen til at have styr på og kontrollere, frygt og utryghed, tankemylder, en tung samvittighed, følelsen af ikke at være god nok, præstationsræs, træthed, trædemøllens mange forpligtelser hele tiden…

Og Gud giver mig en dag, hvor jeg kan stoppe op – lade alt ligge, for bare at holde fri! Gud var færdigt med sit arbejde… og han vil give mig den velsignelse at opleve det på en lille skala: Når den syvende dag kommer – så er jeg færdig med den uge – uanset om jeg ikke er færdig…

… og også på den store skala: Jeg er fri i ham – uanset at jeg ikke er det i mig selv… Og der sker miraklet: Han gør noget ved mig! Jeg fyldes af fred, af oplevelsen af at være elsket… og alt min egen ufrihed opsluges i at han sætter mig fri!

(Teksten fra Bibelen2020)

4 kommentarer

 • Kirsten Uldager

  Hej Line. Du bruger Bibelen 2020. Den købte jeg også som e-bog, men da jeg kun kunne læse den fra ende til anden, annullerede jeg købet med den begrundelse, at der manglede en søgemekanisme. Købet blev bare annulleret med den bemærkning, at det afhang af programmet, man brugte. Kan du søge, og kan du lære mig det, for jeg blev begejstret for det sprog, der er anvendt efter at have hørt Lasse Bech benytte Bibelen 2020 i en prædiken. Kh Kirsten

  • Line

   Hej Kirsten. Ja, mange steder er det meget fascinerende med sproget! Jeg har faktisk kun haft brugt den fysiske udgave indtil nu… Men i går fik jeg den så ned på min iPad i elektronisk form. Her åbner jeg den i bogprogrammet (iBook; orange app). Og her er der en lup oppe i højre hjørne, hvor jeg godt kan skrive ord, som jeg vil søge på… Lykke til. Kh Line

   • Kirsten Uldager

    Hej Line!
    Jeg har først lige fundet dit svar på mit spørgsmål til Bibelen 2020. Tusind tak for dit hurtige og fyldestgørende svar, som nu har bevirket, at jeg er sat i stand til at gøre brug af også denne udgave af Bibelen. 🙏
    De kærligste hilsner fra Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *