At modtage

Bøn – vejen til at åbne det lukkede

Kender du det: Du står overfor noget, som virker totalt utilgængeligt! Umuligt at håndtere eller overvinde. Håbløst at håndtere. Totalt udenfor din rækkevidde.

Ja, det kan være i forholdet til din ægtefælle, dine børn, dine forældre eller til dine venner. Det kan være udfordringer på dit arbejde, med kolleger eller med chefen. Eller med naboen. Eller noget i din menighed. Eller manden i banken, sundhedssystemet eller andre offentlige myndigheder.

Mennesket du skal i dialog med synes totalt tillukket.

Ja, de associationer fik jeg, da jeg læste denne sætning: “Jeriko var lukket og låst for israelitterne; ingen kunne gå ud eller komme ind” (Jos 6,1). Netop – noget, som er totalt lukket for mennesker.

“Men Herren sagde til Josva: ‘Se, jeg giver Jeriko og dens konge i din hånd’ “ (vers 2). Og så fik de ellers at vide, at de skulle gå rundt om Jeriko i 7 dage, den syvende dag syv gange, bærende på Guds pagts ark som et udtryk for Guds tilstedeværelse. Og – så faldt Jeriko faktisk.

Jeg tænker på bøn. Det som er lukket for os, må vi omslutte med bøn. Med Guds tilstedeværelse gennem forbønnen. Og syv, som er fuldstændighedens tal, fortæller mig, at jeg skal blive ved i “syv dage” – eller indtil jeg har bedt “nok” – indtil Gud svarer…

Ja, Jeriko var ikke lukket for Gud… Han kan også åbne det, som er lukket for dig. Omslut det med dine bønner – bliv ved med at give det til Gud – lad ham tage sig af det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *