At være elsket

Absurd! Jeg elsker det!

Og nu til en bibelhistorie som bare indeholder noget så absurd… sådan menneskeligt set. Gud gør noget, som jeg bare aldrig ville tænke på at gøre. Ja, han gør noget, som bare gør det hele værre… MEN – der er han – og det gør hele forskellen!

Derfor elsker jeg denne historie! Gud alene bliver så stor – og han bryder alle grænser!

Altså, israelitterne er kommet ind i Kana’an. De er fremmede. De er fjender. Om lidt skal de i krig. De er nomader. En stor gruppe – kvinder, børn, dyrene, gamle og unge, og så nogle mænd, der kan bruge våben. De bor i telte! De kender ikke landet. Spørg om de er sårbare? Overfor befæstede byer og deres indbyggere.

Og nu, hvordan kunne man tænke sig, at de skal forberede sig på at indtage Jeriko: Fx spise rigtigt, sove ordentligt, småtræne, planlægge kampen – men så siger Gud, at nu skal alle mændene omskæres. Ja, omskæres! Og “da alle var blevet omskåret, holdt de sig i ro i lejren, indtil de kom sig” (Jos 5,8). De var jo totalt ukampdygtige. Endnu mere sårbare. Sikke en forberedelse…

Og det fortæller mig så noget helt andet: De skulle lære det allervigtigste: Overgivelse til Gud. Gud elskede dem, han havde ledt dem hertil, han ville gøre det – og det handlede ikke om, hvad de kunne…

Tag det med ind i dit liv! Vær ikke bange for din sårbarhed. Se ikke alle forhindringerne fordi du ikke kan. Se på Gud – han elsker dig! Og han gør “langt ud over alt, hvad vi beder om eller forstår” (Ef 3,20).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *