At være elsket

Kærlighed på en skærtorsdag

Dengang – for mange år siden – spiste jeg mit eget bryllupsmåltid – på en skærtorsdag. En fest for kærligheden!

Dengang – for endnu flere år siden – spiste Kristus nadvermåltidet forud for sin egen død – på en skærtorsdag. Det stærkeste kærlighedsmåltid nogensinde.

“Derefter hælder han vand op i et fad og giver sig til at vaske disciplenes fødder” (Joh 13,5). Må jeg røre det nederste og sværeste i dit liv, det, som gør, at dit fundament vakler… Må jeg overskylle dig med min kærlighed?

“Og han tog et brød, takkede og brød det, gav dem det og sagde: ‘Dette er mit legeme, som gives for jer” (Luk 22,19). Jeg inviterer dig til at blive fyldt af mig… Må jeg fylde dig med frelsende kærlighed?

“Når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er” (Joh 14,3). Jeg elsker dig! Jeg vil være sammen med dig for evigt! Jeg gør det skønneste sted klar – for at du kan favnes af skønhed, tryghed, glæde, jubel, herlighed – af min kærlighed! Må jeg elske dig langt udover, hvad du kan forestille dig?

“Når det altså er mig, I leder efter, så lad de andre gå” (Joh 18,8). Jeg vil altid dække dig med min kærlighed. Jeg tager kampen og straffen – så du kan få fred. Vil du give slip – og lade mig bære?

Jesus elsker dig så meget! Og du er salig! Fordi: “Salige er de, der indbudt til Lammets bryllupsfest” (Åb 19,9). Skærtorsdag minder os om og viser os igen og igen, at brylluppet står – fordi Jesus elsker dig så meget!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *