At være elsket

Kom til et sted uden forbandelse

Det begyndte så godt – og “Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var” (1 Mos 1,31). Men sådan fortsatte det ikke. Den snedige slange ville ikke Gud. Og menneskene valgte at lytte til slangen. Øv.

Nu var det en verden med synd. En verden med forbandelser. En serie af forbandelser ramte jorden. Slangen blev forbandet, fordi den havde været medium for fristeren. Jorden blev forbandet pga. menneskets synd. Jorden blev atter forbandet, fordi Kain myrdede Abel. Og Kana’ans slægt blev forbandet, fordi Kana’an uden respekt forholdte sig til sin far, Noas, fuldskab og nøgenhed. (1 Mos 2,14.17; 4,11-12; 9,25).

Onde historier. Da mennesket stoppede med at lytte til Gud, kom der både mord, druk og ringeagt/forhånelser. Og det er den verden vi kender. En verden fuld af forbandelser.

Men Gud inviterer dig til en verden uden forbandelse! De sidste blade i Bibelen beskriver det skønne sted, og om det sted står der: “Og der skal ikke mere være nogen forbandelse” (Åb 22,3).

Der er ingen, som sætter sig selv over Gud. Der er ingen snedig slange som frister. Der er ingen kvinde, som frister sin mand. Ingen mand der skylder skylden på sin kone. Ingen skam over at være nøgen. Intet behov for at dække sig med figenblade. Ingen frygt for Gud. Ingen ukrudt. Ingen jalousi mellem brødre. Ingen mord. Ingen druk. Ingen frydefuld ond latter over sin fars nøgenhed.

Ingen forbandelse. Det er det sted, Jesus er ved at berede til dig – og det er det, han er ved at berede dig til.

At du “følger Lammet, hvor det går” (Åb 14,4).

At du er den, som tilbeder Lammet: “Men Guds og Lammets trone skal stå i byen, og hans tjenere skal tilbede ham, og de skal se hans ansigt og bære hans navn på deres pande” (Åb 22,3).

Stedet er vidunderligt: “Nu er Guds bolig hos menneskene, han vil bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud vil selv være hos dem. Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet” (Åb 21,3-4).

Og Jesus inviterer dig til at komme med til det sted: “Og Ånden og bruden siger: »Kom!« Og den, der hører, skal sige: »Kom!« Den, der tørster, skal komme, og den, der vil, skal få livets vand for intet” (Åb 22,17).

Det er paradis genoprettet – det, Gud havde tænkt, det skulle være.

(Hør evt. også prædikenen Fra paradis til paradis 26/11 2022).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *