At modtage

Jesus – fuld af glæde

Hvordan var Jesus, da han gik her på jorden?

Jeg kan se i mange beretninger og udtryk, at han var glad!

Fx siger han: “Kan brudesvendene sørge, så længe brudgommen er sammen med dem?” (Matt 9,15). Tænk hvilket herligt billede. En gruppe af unge mænd, Jesus som brudgommen, sammen for at feste, sammen i glæde, sammen på vej til bryllup. Det er et billede, som er fuld af glæde – og jeg tænker, at disciplene og Jesus har haft masser af glæde sammen i deres lille gruppe.

Og Jesus fortæller, at når et vildfarent får er blevet fundet, så “glæder han sig mere over det end over de nioghalvfems, der ikke fór vild” (Matt 18,13). Jeg er sikker på, at Jesu øjne har været fulde af glæde, hver gang et menneske har taget imod Gud!

Ja, og tænk hvilken glæde det må ha’ været for ham, at se lamme gå og blinde se – at mennesker blev sat fri! Jeg kan forestille mig et blik fuld af taknemmelighed, som har mødt Jesu blik fuld af glæde og kærlighed.

Den største kilde til hans glæde var hans samvær med sin far. Sammen med Gud fyldtes Jesus af den dybe, stabil glæde, som var i ham uanset skiftende omstændigheder. Han indbyder os til at opleve og leve i den samme glæde: “Sådan har jeg talt til jer, for at min glæde kan være i jer og jeres glæde blive fuldkommen” (Joh 15,11).

Jesus, favn os os fyld os med din glæde i dag! Tak, kære Jesus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *