At modtage

Har du da ikke fået alt af Gud?

Paulus er ikke i tvivl, da han stiller sit retoriske spørgsmål: “Og hvad har du, som du ikke har fået givet?” (1 Kor 4,7).

Ja, hvad har du i grunden, som ikke kommer fra Gud? Intet. Sandheden er, at vi har fået alt af Gud. Noget af det tilmed flere gange! Fx gav Gud os livet, da han skabte os – og igen i forløsningen ved Jesus Kristus. Livet – med alle vores evner i det – kommer lige fra Gud!

Og også når det handler om tjenesten for Gud, så er det Ånden, “der deler ud til hver enkelt, som den selv vil” (1 Kor 12,11).

Paulus har et spørgsmål mere: “Og når du har fået det, hvorfor er du da stolt, som om du ikke havde fået det givet?” (1 Kor 4,7).

Ja, Paulus havde selv været der – i stoltheden (og det er lettere at skrive om ham, end om mig…). Ja, faktisk var han stadig stolt – men på en anden måde: Han var “Tjener ved Guds ånd og har vores stolthed i Kristus Jesus i stedet for at stole på noget ydre” (Fil 3,3).

Han havde ellers rigeligt af den slags, man kan være stolt af… Men han havde sluppet det… og kunne sige: “Dog, hvad jeg havde af fortjeneste, det regner jeg nu på grund af Kristus for tab” (vers 7).

Sådan!

Min kære Gud… når mit eget stikker hovedet op, og jeg mærker den besnærende følelse af, at jeg er god… åh, min Gud… tilgiv mig… Alt er fra dig! Hvem er jeg, uden dig? Hvad vil lykkes, hvis det ikke var for dig? … Gud… jeg slipper det… Min fortjeneste rækker ingen vegne… Må jeg være tjener ved din Ånd i mig… Lær mig i mit liv i dag at være stolt i dig! Dig – i praksis!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *