At blive brugt af ham

Til overs – hvad gør du med det?

Gud giver meget. Faktisk nogle gange mere end der er brug for.

Se nu denne historie. Jesus er sammen med en stor gruppe mennesker – ja, omkring 5.000 mænd står der, plus kvinder, plus børn. De blev sultne, og Jesus velsignede blot fem brød og to fisk, “og alle spiste og blev mætte” (Matt 14,20). Det er et stort mirakel! Det er mega fantastisk!

Men så står der videre: “og de samlede de stykker sammen, som var tilovers, tolv kurve fulde.” Okay… jeg tror ikke, at Jesus regnede forkert. Og han var heller ikke ligeglad med det ekstra – det skulle ikke gå til spilde.

Men hvad gjorde de så med det, der var tilovers? Det står der ikke noget om. Men forestillingen er enkel: Det må være blevet givet til nogen, som ikke var der, da det skete.

Miraklet blev delt. Velsignelsen blev givet videre.

Det leder mig til spørgsmålet (også til mig selv): Hvad gør du med det, som bliver tilovers? Deler du de velsignelser, som Gud har givet dig?

Hmm… måske skulle jeg gøre det til et bønneemne… Jeg kan i grunden godt få øje på ting her, som er ekstra… som vi ikke bruger mere… som faktisk fylder… Hvem kan blive velsignet af det?

Gud, brug mig til at dele det, som du har givet mig… Vil du inspirere mig, give mig ideerne… åbn mit sind og tanke for hvem og hvad…

“Det er saligere at give end at få” (ApG 20,35) – der er en stor glæde i at dele Guds velsignelser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *