At være sammen med ham

Hans Ånd i mig

Præsten talte ud fra Salme 23 – og jeg fik igen noget nyt med mig. Det er i øvrigt fantastisk, hvordan de samme tekster igen og igen giver noget nyt.

Han brugte forskellige bibeloversættelser. I den danske autoriserede oversættelse fra 1992 står der: “Han giver mig kraft på ny” (vers 3).

Kigger jeg i en engelsk (NRSV), står der: “he restores my soul”.

Og det hebraiske ord, som er oversat med ‘soul’ – det er ‘nephesh’. Det er det samme ord, som blev brugt da Gud blæste livsånde ind i mennesket – så det blev et levende væsen.

Wau. Gud gør noget, som rører hele mit liv – selve kernen i livet. Han genopbygger, han gendanner, han gør noget helt inde i mit inderste. Der sker noget med mig. Han giver mig livet igen.

Og det er det, der sker, når Gud selv er hos mig – idet han med sin hellige Ånd tager bolig hos mig. Så fyldes jeg af hans kraft, så genopbygges jeg til fred og frihed, til kærlighed og glæde – ja, til at ligne ham, til det liv som han har skabt mig til at leve.

Så ligesom han den første dag blæste sin livsånde i mennesket, og det blev levende – så fylder han mig i dag med sin Ånd, så jeg bliver rigtigt levende!

Tak, far!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *