At modtage,  Ikke kategoriseret

Overraskende ledelse

Ja, Gud leder på overraskende måder. Vi kan ikke forud se ham. Vi kan synes, at noget virker som om, det går den helt modsatte vej af, hvad vi har brug for, ønsker og beder om.

Nu var Israel i krig, “men så slap deres vandbeholdning op, og der var ikke en dråbe tilbage, hverken til mændene eller dyrene, de havde med” (2 Kong 3,9). Kritisk.

De fik et svar gennem profeten Elisa: “Herren siger, at I skal grave en masser huller i det udtørrede flodleje i bunden af dalen” (vers 16). Det var noget af et arbejde. Tænk hvor tørstige de ville blive. Og tænk, hvor lidt vand, der samler sig, når man graver i jorden… og hvor langt man skal ned, for at det bliver til bare lidt…

Men måske ville Gud fylde hullerne med regn? Og… måske for at forberede dem på ikke at blive skuffede, fortsatte Gud gennem Elisa: “I vil ikke mærke nogen vind eller se nogen regn, men alligevel vil dalen blive fyldt med vand, så der bliver rigeligt til jer og jeres dyr. Men ikke nok med det. Herren vil også give jer sejr over Moabs hær” (vers 17-18).

Og sådan blev det. “Næste morgen omkring morgenofferets tid kom der ganske rigtigt vand ned fra Edoms højland og fyldte flodlejet.” Og “i den tidlige morgen da solens stråler faldt på vandet, så det for moabitterne ud, som om der lå blod overalt” – og det fik dem til at handle, så de blev et let bytte for Israel (vers 20 og 22).

Omkring morgenofferets tid… lige nu er det min tid for morgenandagt… hvor Gud også ofte møder mig med overraskende tanker fra ham, som jeg ikke havde forventet…

Tak, min Gud… jeg takker dig, fordi du er Gud – og ofte møder mig og leder mig og svarer mig på helt andre måder, end jeg havde forventet… åh, Gud… jeg giver dig kontrollen… kontrollen som jeg så gerne vil have… Jeg overgiver mig til veje og muligheder, som jeg ikke havde forestillet mig… Tak fordi du er her… jeg vil møde dig i stilheden hver dag… lytte… modtage… lade mig lede af dig…

(Tekster fra Bibelen på Hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *